Παραμύθια για παιδιά 4 ετών

Τα παραμύθια για παιδιά 4 έως 5 ετών Αρχίζουν και αλλάζουν και δομή τους και γίνονται πλέον πιο ολοκληρωμένες ιστορίες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και νοήματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Περίπου στην ηλικία των 4 ετών, τα παιδιά ζουν σε έναν κόσμο φαντασίας. Φαντάζονται ότι όλα είναι πραγματικά και αν τους διαβάσουμε παραμύθια  πιστεύουν ότι οι χαρακτήρες είναι πραγματικοί. Είναι δύσκολο για αυτά να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Στην ηλικία των πέντε ετών ξέρουν ότι πρόκειται για μυθοπλασία και απολαμβάνουν την εξιστόρηση των παραμυθιών. Μέχρι τη στιγμή που γίνονται έξι ετών γνωρίζουν αν μια ιστορία είναι ψεύτική ή αληθινή.

  • Τα παιδικά παραμύθια εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο μας

    Μπορούν να δημιουργηθούν πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια χρησιμοποιώντας τα παιδικά παραμύθια για να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο και τη γραμματική των παιδιών. Οργανώστε βραδιές παραμυθιού κατά τη διάρκεια των διακοπών - καλέστε τους φίλους ή τους ξαδέλφους του παιδιού σας. Οργανώστε παιχνίδια ή κουίζ με παραμύθια. Οργανώστε πάρτι κοστουμιών / ταινιών με βάση τα παιδικά παραμύθια. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να οργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτό θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ηγεσίας, της επικοινωνίας και της οργάνωσης δεξιοτήτων.

  • Συζήτηση και διάλογος

    Καθώς μεγαλώνει το παιδί σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις ιστορίες για να συζητήσετε για τις αξίες και τους χαρακτήρες. Είναι ωραίο να βλέπουμε πώς αλλάζει η προοπτική τους. Τα κορίτσια δεν απολαμβάνουν τις χαρακτηριστικές ηρωίδες των «κοριτσιών που διατρέχουν κίνδυνο». Δεν πιστεύουν πια στον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στιγμές ως διδακτικές στιγμές. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστορίες είναι αρσενικό- κεντρικές. Ως εκ τούτου, η ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα του φύλου μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Τα παιδικά παραμύθια βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας

Τα σημερινά gadgets τροφοδοτούν τα παιδιά με τα οπτικοακουστικά στοιχεία. Είναι τόσο διασκεδαστικό όμως να φανταζόμαστε το μαγικό δέντρο με παιδιά να ανεβαίνουν και να εξαφανίζονται σε μια μαγεμένη γη. Πόσο υπέροχο μοιάζει ένα μανιτάρι όταν το φανταστούμε με ξωτικά και νεράιδες από κάτω! Τα παραμύθια προκαλούν τη φαντασία μας!

Τα παιδικά παραμύθια ενθαρρύνουν την ικανότητα της κριτικής σκέψης

Τα περισσότερα παιδικά παραμύθια αναφέρουν καταστάσεις από τις οποίες ο ήρωας και η ηρωίδα δραπετεύουν χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους για κριτική σκέψη. Η Κοκκινοσκουφίτσα δραπέτευσε χρησιμοποιώντας την έξυπνη σκέψη της. Βοηθούν επίσης στην οικοδόμηση αξιών - η μύτη του Πινόκιο που μεγαλώνει πολύ είναι κάτι που κανένα παιδί δεν θα ξεχάσει και θα του διδάξει την αξία του να είναι ειλικρινής. Τα περισσότερα παραμύθια μιλούν για απλές θετικές αξίες και συμπεριφορές που θριαμβεύουν ενάντια στο αρνητικό / κακό. Το άσχημο παπάκι διδάσκει να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Η Σταχτοπούτα μας διδάσκει την αξία του χρόνου. Τα τρία μικρά γουρουνάκια μεταδίδουν πως πρέπει να έχουμε ισχυρά θεμέλια (μεταφορικά μιλώντας για το χαρακτήρα / τις σπουδές μας κτλ).

Τα παιδικά παραμύθια είναι η διασκέδαση που όλοι μας χρειαζόμαστε

Οι ζωές μας θα ήταν τόσο βαρετές χωρίς διασκέδαση και φαντασία. Ένα δέντρο γεμάτο σοκολάτες, ένα σπίτι που αποτελείται από καραμέλες - δεν θα έφερναν ένα χαμόγελο ακόμη και σήμερα σε όλους μας. Τα παιχνίδια που ζωντανεύουν, το τρενάκι παιχνιδιών και τα ξωτικά φέρνουν τόση διασκέδαση. Ενθαρρύνουν τη συνήθεια της ανάγνωσης. Οποιαδήποτε συνήθεια αρχίζει νωρίς, διατηρείται. Απλά καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά διαβάζουν διαφορετικά είδη λογοτεχνίας.

Τα παιδικά παραμύθια μας βοηθούν να ρίξουμε μια ματιά στην πολιτιστική κληρονομιά μας

Όλα τα παιδικά παραμύθια σχετίζονται με τον πολιτισμό. Είναι πλούσια σε στοιχεία τοπικής κουλτούρας. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις διάφορες εποχές, το φαγητό, τα ρούχα και τα έθιμα άλλων χωρών. Υπάρχουν πολλοί από εμάς που είναι ακόμα συναρπασμένοι με τις αραβικές ερήμους και νύχτες.