Εκδόσεις Παρασκευαδάκη

Με σεβασμό και αγάπη για το παιδί

Οι Εκδόσεις Παρασκευαδάκη βρίσκονται στο χώρο του βιβλίου από το 1979. Οι εκδόσεις των σειρών παραδοσιακών παραμυθιών αποτελούν έργα ιδιαίτερης αξίας προς τιμήν της κληρονομιάς των πολιτισμών που αποτέλεσαν τη ρίζα του Ευρωπαϊκού σύγχρονου πολιτισμού.

Οι Εκδόσεις Παρασκευαδάκη βρίσκονται στο χώρο του βιβλίου από το 1979. Καθιερώθηκαν με τη σειρά "Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια", η οποία ήταν αποτέλεσμα βαθειάς αγάπης και εκτίμησης της λαϊκής μας παράδοσης. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1991 και από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν αρκετές επανεκτυπώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα, το 2001 οι Εκδόσεις Παρασκευαδάκη προχώρησαν σε εμπλουτισμό της συλλογής των παραδοσιακών παραμυθιών με τη νέα σειρά "Παραμύθια της Μεσογείου", έχοντας ως στόχο τη γνωριμία με την πλούσια παράδοση των λαών της Μεσογείου. Οι γονείς και τα παιδιά, καλωσόρισαν θερμά τη νέα σειρά παραμυθιών.

Σήμερα, η 2η γενιά εκδοτών συνεχίζει τη παρουσία των Εκδόσεων Παρασκευαδάκη έχοντας ως στόχο την αναβίωση των κλασσικών πλέον εκδόσεων, αλλά και την έκδοση νέων τίτλων παραμυθιών από τις παραδόσεις όλων των λαών.

Τα βιβλία μας απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Τα γραφεία του εκδοτικού οίκου βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη 83, Αθήνα. Το κατάστημα των Εκδόσεων Παρασκευαδάκη λειτουργεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://paramythia.net/shop/. Για την άμεση εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα του facebook.

Τα βιβλία μας

Τα βιβλία μας δημιουργήθηκαν συλλέγοντας και διασκευάζοντας παραδοσιακούς μύθους από την Ελλάδα και άλλες Χώρες της Μεσογείου, με την επιμέλεια σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Τα παραμύθια αποδόθηκαν σε απλή και σύγχρονη γλώσσα, ώστε να είναι κατάλληλα για παιδιά όλων των ηλικιών.  Για την διασκευή των μύθων συνεργαστήκαμε με τον φιλόλογο και συγγραφέα Νίκο Κακαϊδή και την βραβευμένη παιδαγωγό και συγγραφέα Άννα Λαουτάρη - Γκριτζάλα.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εικονογράφηση των παιδικών παραμυθιών. Η εικονογράφηση των παραμυθιών έγινε με κλασσική ζωγραφική και όχι με ψηφιακά μέσα, από επιφανείς καλλιτέχνες όπως ο Θόδωρος Συρογιαννόπουλος, η Βίκυ Μπακάλου και η Φιλομήλα Βακάλη - Συρογιαννοπούλου.

Όλα τα βιβλία

Οι συλλογές μας

Οι Συλλογές παραδοσιακών παραμυθιών της Ελλάδας και της Μεσογείου, αποτελούν έργα ιδιαίτερης αξίας προς τιμήν της κληρονομιάς των πολιτισμών που αποτέλεσαν τη ρίζα του Ευρωπαϊκού σύγχρονου πολιτισμού. Η αρχική ιδέα ανήκει στον κ. Βασίλειο Παρασκευαδάκη. Η ιδέα μετατράπηκε σε έργο με τη συμβολή διαπρεπών επιστημόνων, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του κλάδου.

Η συλλογή "Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια" περιλαμβάνει 4 CD με αφηγήσεις και μουσική. Συνεργάστηκαν οι ηθοποιοί: Δημήτρης ΠοταμίτηςΠέγκυ ΣταθακοπούλουΠερικλής Μουστάκης, και η Άννα Λαουτάρη – Γκριτζάλα. Για τις μουσικές συνθέσεις συνεργαστήκαμε με τους: Ηρώ Σουγιούλ – Κομπορόζου, Νίκος Καμισάκης, Ελένη Ξιγκάκη